Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

Marcel Brands wil ‘Champions League-selectie’ samenstellen

PSV-directeur Marcel Brands wil dat zijn club volgend seizoen zeker bij de eerste twee plekken eindigt in de competitie. Die geven namelijk rechtstreeks toegang tot de Champions League. Vanwege de nieuwe opzet valt er dan nog meer geld te verdienen.

De sportieve kansen van PSV kregen deze winter nog een flinke knauw door het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke. Uit financieel oogpunt stemde de club daarmee in. “Wij hadden ineens twee biedingen voor twee van onze topspelers en stonden voor een keus om daarna meteen iets te doen en excessief veel geld te steken in een aankoop, óf iemand te huren voor de korte termijn”, vertelt Brands in het Algemeen Dagblad.

De keuze viel bewust op huurlingen Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt. “Nu zijn onze handen meer vrij voor de lange termijn. Komende zomer stellen we een selectie samen voor twee directe Champions League-plekken die dan via de Eredivisie te verdienen zijn. Daar moeten we bij zijn”, benadrukt de algemeen directeur. Onder meer de startpremie in het miljardenbal verdubbelt in 2024/2025. “Champions League is de maat der dingen en bepaalt zoveel. Het is een vliegwiel dat zoveel in gang kan zetten bij onze club.”

Brands benadrukt evenwel dat de landstitel het doel blijft. “Bij PSV hoort ook dat je met een tweede plek nooit tevreden bent, ook niet als er wel Champions League-voetbal is. Elk jaar moeten wij meedoen om de titel. Punt. En we willen een keer per twee jaar in de groepsfase van de Champions League spelen.”

Brands vestigt zijn hoop onder meer op de nieuwe technisch directeur Earnest Stewart, die ‘een compleet en groot netwerk meebrengt, ook uit de Verenigde Staten’. “Die spelersmarkt wordt voor ons steeds interessanter, zoals we ook de Franse markt heel nauwlettend volgen. Over Scandinavië zijn we iets minder zeker, want we zien dat de nodige spelers uit die competities het moeilijk hebben om hier snel door te breken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *