Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

Edwin van der Sar doet oproep aan de Ajax-supporters

Edwin van der Sar heeft een mail gestuurd na de seizoenskaarthouders van Ajax. Hij hoopt op de support van ze na een jaar van pieken en dalen.

‘Het was om uiteenlopende redenen een bewogen Ajaxjaar. Zowel op als buiten het veld kenden we hoogte- en dieptepunten’, schrijft Van der Sar in de mail die in handen is van Ajax Life. ‘De ontwikkeling en onze sportieve resultaten zorgen ervoor dat Ajacieden volgende carrièrestappen kunnen en willen maken. Elk vertrek betreuren we, maar we gunnen vertrekkende Ajacieden ook succes. Het vervulde ons dan ook met trots dat twee van de spelers die deze zomer vertrokken – Nico Tagliafico en Lisandro Martínez – wereldkampioen werden.’

‘Het vertrek van spelers is iets van alle tijden’, vervolgt Van der Sar. ‘En spelers uit eigen jeugd en nieuwe spelers vingen al vaker het vertrek van grote namen op. Ik heb er vertrouwen in dat dit ook nu weer gaat gebeuren.’

‘We strijden nog op drie fronten’, doelt Van der Sar op de Eredivisie, de KNVB beker en de Europa League. ‘We willen kampioen worden en de beker winnen. En zo ver mogelijk komen in Europa. Jullie support is daarbij cruciaal. Vanaf het moment dat de Johan Cruijff Arena weer vol was, zag je de kracht van jullie steun.’

Van der Sar benadrukt dat de support van de fans erg belangrijk is. ‘Het helpt spelers. Ook als het even minder gaat. En het doet ons allemaal beseffen waarvoor en voor wie we het allemaal doen. Jullie maken – als onze trouwe fans – onze club.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *