Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Louis van Gaal is oud en een mafkees’

Voormalig bondscoach van Argentinie César Luis Menotti heeft hard uitgehaald naar Louis van Gaal. Hij is namelijk van mening dat Van Gaal in aanloop met het treffen tegen Argentinie zijn mond heeft voorbij gepraat. In gesprek met het Argentijnse medium Super Mitre Deportivo werpt Menotti zijn blik op de situatie.

“Van Gaal werd niet aangesproken, hij werd de mond gesnoerd omdat hij domme dingen zei”, begint Menotti. “Hij bemoeide zich met de spelers, hij zette zichzelf voor gek.” Na afloop van de kwartfinale, die Oranje op strafschoppen verloor, zocht onder meer aanvoerder Lionel Messi de confrontatie op met Van Gaal. De bondscoach van het Nederlands elftal had onder meer gesteld dat Messi in verdedigend opzicht minder belangrijk is en dat Oranje, als het op strafschoppen aan zou komen, mogelijk “een plusje” voor had ten opzichte van andere teams.

Menotti geeft aan dat hij de uitspraken van Van Gaal respectloos vindt. “Als ik tegen Van Gaal speel, zeg ik dat hij een goede coach is. Ik ga niet zeggen dat hij een idioot is. Hij is wel een beetje een mafkees, denk ik. Hij is oud en hij heeft veel domme dingen gezegd,” besluit Menotti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *