Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Louis van Gaal snapt niets van de arbitrage’

Nederland wist het gisteren niet te bolwerken tegen Argentinie. Na penalty’s ging de droom voor Oranje om wereldkampioen in rook op. Bondscoach Louis van Gaal was na de wedstrijd niet te spreken over de arbitrage.

Van Gaal zag Oranje een 0-2 achterstand ongedaan maken, maar alsnog verliezen vanaf elf meter. Aan de NOS vertelde de bondscoach: “Dan heb je het hele jaar op penalty’s geoefend en dan verknal je het toch. Ik heb de spelers verzocht om penalty’s te nemen bij hun club en dat hebben ze allemaal gedaan. Vervolgens mis je de eerste twee strafschoppen, dan kun je niet meer winnen.”

Volgens de bondscoach had de penalty waaruit Lionel Messi de 0-2 maakte nooit mogen vallen. “In mijn ogen was het een dubieuze penalty. Ik wil het nog weleens terugzien op televisie. Maar we verliezen niet door de scheidsrechter…”, zo droop Van Gaal teleurgesteld af.

Voor Van Gaal zit zijn derde Oranje-termijn er nu op en mogelijk ook zijn trainerscarrière, al liet hij dat eerder nog open. Ronald Koeman volgt hem begin 2023 officieel op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *