Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Frenkie de Jong mag onder geen beding meer vertrekken’

FC Barcelona heeft haar mening over Frenkie de Jong totaal omgedraaid. De dribbelaar mag nu onder geen beding meer vertrekken bij de club.

Dat heeft Jordi Cruijff donderdag uit de doeken gedaan in de Spaanse media. “De tijd dat hij mocht vertrekken, is verstreken. De Jong speelt een belangrijke rol bij FC Barcelona”, aldus Cruijff. “Er wordt dan ook niet meer over een vertrek gesproken. In voetbal zijn er momenten dat iets aan de hand is, maar dat wordt niet alleen bepaald door het sportieve aspect. In dit geval ging het bijvoorbeeld om de fair-play-situatie.”

En die is dus gewijzigd, legt Cruijff uit. Deze zomer was het wel anders en was het vooral de beslissing van Frenkie zelf die zorgde voor zijn langer verblijft in CataloniĆ«. “De speler heeft ook zijn gevoelens. De club heeft belangen en daar praat je over tot je tot een gemeenschappelijke basis komt. De realiteit is dat Frenkie is gebleven, hij is momenteel een geliefde speler. Mensen verwachten veel van hem, omdat hij erg getalenteerd is en hij is een bijzondere voetballer.”

Erik ten Hag wilde de oud-Ajacied in de zomer graag oppikken, maar hoeft zich dus niet langer rijk te rekenen. “Op dit moment mag hij niet vertrekken en dat geldt niet voor Frenkie alleen, maar voor iedereen. Wat de fair play-regels zijn, heeft niets te maken met de sportieve besluiten op het veld. Maar soms wordt je daardoor wel gedwongen om keuzes te maken”, aldus Cruijff.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *