Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Steven Berghuis oogt scherp en getergd bij Oranje’

Steven Berghuis startte in de wedstrijd tegen Qatar op de bank. Tot verrassing van vele kijkers maar ook van hem zelf. Zaterdag staat het treffen in de achtste finales tegen de Verenigde Staten op het programma. De aanvaller van Ajax is gretig.

“Berghuis oogt scherp en getergd”, schrijft Simon Zwartkruis in Voetbal International. “Hij heeft zijn reserverol in de laatste twee interlands niet zien aankomen en laat de technische staf nog maar eens zien wat hij Oranje te bieden heeft. Scoort tweemaal, strooit met passes en boogballetjes, zet fel druk na balverlies en deelt een panna uit aan Wout Weghorst.”

“Na afloop poseert Berghuis onder toeziend oog van Van Gaal met zijn ploeggenoten Justin Bijlow, Matthijs de Ligt, Luuk de Jong, Steven Bergwijn en Kenneth Taylor (Jeremie Frimpong is eerder met een enkelblessure uitgevallen) voor de KNVB-fotograaf”, gaat de journalist verder. “Berghuis juicht en steekt daarna twee vingers in zijn neus. Want ze hebben het partijtje vrij eenvoudig gewonnen.”

“Als de training erop zit, komt zijn dochtertje het veld opgerend. Want de families zijn wederom welkom bij de training, een dag na de wedstrijd. Ze spelen met een balletje, wandelen hand in hand rond en even lijkt het WK heel ver weg. Tot de dag van morgen aanbreekt. Want dan is de bespreking waarin Van Gaal zijn spelers gaat vertellen wie er in de achtste finale tegen de Verenigde Staten, komende zaterdag, aan de aftrap staan. Voor Berghuis wordt dat een spannend moment”, aldus Zwartkruis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *