Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

Cristiano Ronaldo: ‘Ik maakte het doelpunt tegen Uruguay’

Portugal was gisteren met 2-0 te sterk voor Uruguay. Bruno Fernandes maakte de eerste goal maar daar is Cristiano Ronaldo het niet mee eens. Hij zegt dat hij de bal raakte met zijn hoofd.

De 37-jarige aanvaller, die sinds kort clubloos is nadat Manchester United zijn contract ontbond, rende juichend weg toen de eerste treffer achter de Uruguayaanse doelman Sergio Rochet binnen vloog. Uit de beelden was echter niet goed te zien of hij de voorzet van zijn voormalig teamgenoot bij Manchester United nog aanraakte of niet.

De FIFA hakte uiteindelijk de knoop door en kende het doelpunt toe aan Fernandes. Later in de wedstrijd was er geen twijfel over het tweede doelpunt, dat Fernandes vanaf de strafschopstip maakte. Ronaldo was op dat moment al naar de kant gehaald. “Ik raakte de bal”, zei Ronaldo na afloop zelfverzekerd tegenover het Portugese voetbalblad A Bola over de openingstreffer.

Fernandes was na afloop toegeeflijk. “Het gevoel dat ik had was dat Cristiano de bal raakte”, gaf hij toe. “Het was ook bedoeld als een pass op hem”, vertelde hij over zijn voorzet. Door de overwinning op de Zuid-Amerikanen plaatste Portugal zich voro de achtste finale van het WK. Ook als het de laatste groepswedstrijd, aanstaande vrijdag tegen Zuid-Korea, zou verliezen, dan is het elftal van Fernando Santos nog verzekerd van een plaats bij de eerste twee ploegen in groep H.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *