Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Frenkie de Jong valt verschrikkelijk tegen’

Analist en voormalig topvoetballer Wim Kieft is niet te spreken over de prestaties van Frenkie de Jong bij Oranje. Hij vindt dat de middenvelder nog lang niet zijn stempel heeft gedrukt op het elftal.

De Jong gaf weliswaar de assist waaruit Gakpo tegen Senegal de score opende, maar kon na rust verder vrij weinig bewerkstelligen. Ook tegen Ecuador slaagde de speler van FC Barcelona er niet in zich in positieve zin te onderscheiden. Waar De Jong in de eerste WK-wedstrijd Steven Berghuis naast hem had staan, was afgelopen vrijdag Teun Koopmeiners zijn partner op het middenveld.

‘Op het middenveld moet Van Gaal de puzzel nog leggen. Met Koopmeiners is het allemaal te statisch en hij brengt te weinig voetbal mee. Daarvoor moet je bij Frenkie de Jong zijn’, schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. ‘Hij valt verschrikkelijk tegen. De Jong bezit het vermogen om optisch goed te spelen door zich leuk vrij te draaien of een lekker passje te geven. Alleen zonder rendement tot dusver. Hij is niet bepalend voor Oranje en je ziet geen beslissende dieptebal of een knappe steekpass waarmee hij een directe kans inleidt.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *