Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Teun Koopmeiners kon al snel de overstap maken naar Ajax’

Teun Koopmeiners doorliep de hele jeugdopleiding van AZ maar het had ook zomaar anders kunnen zijn geweest. In de documentaire ‘Grande Koopmeiners’ zegt hij dat Ajax hem al op vroege leeftijd naar Amsterdam wilde halen.

“Ik was een jaar of zeven, misschien acht”, vertelde Koopmeiners in de documentaire. “Ik kreeg een uitnodiging van Ajax, maar die brief is toen verstopt door mijn ouders. Mijn vader kende de wereld in de topsport. Dat ging niet alleen over Ajax, maar wat er Ć¼berhaupt verwacht wordt van een kind en waar je als kind terecht zou komen. Mijn ouders vonden me op zevenjarige leeftijd nog te jong om daar al in te stappen.”

Pas op latere leeftijd kreeg Koopmeiners daarover te horen. “Toen ik bij AZ speelde, ging ik er wel over nadenken: waarom hebben mijn ouders dit tegengehouden? Maar je gaat ook nadenken hoe zij erin stonden. Ik snap nog beter dat ze de brief hebben achtergehouden dan wanneer ze me ernaartoe hadden gestuurd. Ook omdat ik achteraf kan zeggen dat ik via AZ een mooie weg heb doorlopen en het eerste elftal heb mogen halen. Misschien was het anders geweest als ik helemaal geen kans in het voetbal meer had gehad. Maar nee, ik heb er nooit een gek gevoel aan overgehouden.”

Uiteindelijk sloot Koopmeiners in 2009 – hij was toen elf jaar oud – aan in de jeugdopleiding van AZ. In seizoen 2017/18 brak hij door in de hoofdmacht, waar hij in zijn laatste twee seizoenen zelfs de aanvoerdersband zou dragen. Hij verdiende een mooie transfer naar Atalanta en is tegenwoordig dus basisspeler in de (sub)top van de Serie A. Ook staat hij de komende weken voor zijn eerste WK met het Nederlands elftal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *