Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Ik was geen typische Ajax-speler, bij rondo’s was ik gewoon niet de beste’

Sven Botman maakt momenteel furore bij het Engelse Newcastle United. In het verleden speelde hij bij Ajax waar hij nooit doorbrak. Hij zegt veel te hebben gehad aan Winston Bogarde.

“In het begin liep het heel stroef tussen hem en mij, we konden totaal niet met elkaar omgaan, maar uiteindelijk kwam er een klik”, zegt Botman tegen Voetbal International. “Hij heeft er bij mij een bepaalde mentaliteit in gekregen die ik als puber niet had. Toen ik jonger was, was ik best snel tevreden met dingen. Gewonnen, maar wel drie tegengoals? Ook prima, dacht ik toen.”

“Van hem ik heb ik geleerd elke keer mijn grenzen te verleggen, telkens de lat hoger te leggen”, vervolgt Botman zijn lofzang over Bogarde. “Dat heeft een grote rol gespeeld in mijn ontwikkeling. Ik zal niet zeggen dat ik zonder Winston niet gekomen was waar ik nu ben, maar ik ben hem wel heel dankbaar voor de over-mijn-lijk-mentaliteit die hij me bijgebracht heeft. Hij heeft voor een omslagpunt in mijn carrière gezorgd.”

Desondanks leidde het niet tot een doorbraak bij Ajax, hoewel hij na een verhuurperiode bij sc Heerenveen leek aan te sluiten bij de Amsterdamse hoofdmacht. “In alle eerlijkheid had ik daar best veel twijfels over. Op dat moment wist ik namelijk al langer dat ik geen typische Ajax-speler was. Waarom? Kijk, iedereen kent de manier van spelen van Ajax onder Ten Hag. Bij rondo’s en positiespelletjes was ik gewoon niet de beste.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *