Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Het wordt heel moeilijk voor Mohamed Ihattaren’

Wesley Sneijder zet zich sinds kort in om Mohamed Ihattaren weer scherp en fit te krijgen. Maar dit verloopt met vallen en opstaan volgens de recordinternational van Oranje.

Ihattaren accepteerde onlangs de uitgestoken hand van Sneijder, die hem helpt tijdens zijn herstel. “Hij zit in een opstartfase en dat is heel moeilijk. Soms gaat het goed, soms wat minder”, zegt de recordinternational van Oranje bij Veronica Offside. “Dat hoort allemaal bij het proces. Hij moet het zelf doen, zelf die knop omzetten. Ik ga hem niet elke ochtend uit zijn huis trekken.”

In een interview met De Telegraaf was Ihattaren deze week vol goede moed. “Nu moet ik zorgen dat ik aan de top blijf. En dat gaat me lukken. Wie met mij in zee gaat, zal ik nooit meer teleurstellen”, beloofde de spelmaker, die te horen kreeg dat Ajax de optie in het huurcontract niet zal lichten. Daardoor keert hij in januari in principe terug naar Juventus, al zoeken zijn begeleiders naar een oplossing.

Ondanks de mooie woorden van Ihattaren, spreekt Sneijder dus van een opstartfase. “Dat is gewoon zo, hij heeft daar moeite mee. Het is logisch, vind ik. Heeft hij elke dag alles gegeven? Nee, niet elke dag”, stelt de oud-speler van Ajax, Real Madrid en Inter. “Dan moet je op hem inpraten en met hem aan de slag. Ineens staat hij er weer en is hij drie uur lang aan het beuken. Dan ben je echt een soort van trots op hem. Maar de andere dag is het weer wat minder. Dat is moeilijk.”

“Als je zelf nog niet in je hoofd die knop hebt omgezet…”, vervolgt Sneijder, die beaamt dat het ‘heel lastig wordt’. “Het wordt heel moeilijk. Dat weet ik ook, maar daarom zijn we iedere dag met hem bezig.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *