Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

Marco van Basten kritisch op Ajax-verdediging

Marco van Basten is niet onder de indruk van de verdediging van Ajax. Hij noemt het zelfs een probleem. Dit zei hij gisteren in het programma Rondo op Ziggo.

“Als je als Ajax twee keer tegen Napoli speelt en je krijgt tien tegendoelpunten, dan heb je verdedigend echt een probleem”, vertelt Van Basten in het voetbalpraatprogramma. “Het is niet goed opgevangen als je kijkt naar hoe veel geld er is ontvangen en hoe veel ze konden investeren. Dat is niet goed gegaan en daar moet je duidelijk in zijn. Het hoort bij een topclub dat daarover wordt gesproken.”

Van Basten legt zijn kritiek nader uit: “Ze hebben Tagliafico, Martínez en Mazraoui verkocht. In de achterhoede moet je daar wel goede jongens voor terugnemen. We hebben het nog niet eens over de keeper gehad. Hij (Remko Pasveer, red.) doet het redelijk goed, maar het is een jongen van 38. Als hij wat heeft, wie ga je dan in de goal zetten? Heb je daarop geanticipeerd? Dat mag best wel met een portemonnee van honderd miljoen.”

Volgens Van Basten is het inherent aan Ajax dat er jaarlijks belangrijke spelers vertrekken. “De zaak Ajax is goed verkopen en weer goed aankopen. En natuurlijk opleiden. Het geld dat je krijgt, moet je goed zien te gebruiken. Dat is ook een kunst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *