Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Ajax wil morgen domineren tegen Napoli’

Ajax speelt morgen in de Champions League een uitwedstrijd tegen Napoli. De Amsterdammers hebben in Napels wat goed te maken. Vorige week werd er namelijk met maar liefst 1-6 verloren van de Italiaanse club. Trainer Alfred Schreuder sprak op de persconferentie over verbeterpunten, voornamelijk in balbezit en het gemis van aanvoerder Dusan Tadic.

“Ik blijf bij mijn analyse van na de wedstrijd”, vertelt Schreuder op een persconferentie over de heenwedstrijd in Amsterdam. “In balbezit moet het gewoon beter bij ons, dan sta je ook direct beter bij balverlies. Daar hebben we over gesproken en dat moeten we woensdag beter doen. Als je naar de afgelopen weken kijkt zijn wij gewoon niet stabiel. Dat willen we omkeren door veel met elkaar te praten. Je kan niet van ons verwachten dat we iedere wedstrijd echt top zijn.”

Een missende speler tijdens de wedstrijd van woensdag is Tadic. De aanvoerder kreeg de afgelopen weken veel kritiek op zijn spel, maar kan tegen Napoli niet meedoen vanwege een schorsing. Schreuder denkt wel dat hij dit gemis wel op kan vangen. “Iedere basisspeler ga je missen. Alleen hebben we meer goede spelers en kunnen we dat opvangen. Ik trek mij niet veel aan van wat er in de pers gezegd wordt.”

Hoe Schreuder de wedstrijd wil aanpakken is duidelijk. Zijn team moet dezelfde houding hebben en dan kunnen er veel dingen gebeuren. “Qua instelling willen we deze wedstrijd hetzelfde aanpakken als het heenduel. De spelprincipes moeten hetzelfde blijven. Wij willen domineren en laten zien dat we ook van Napoli kunnen winnen. Op het moment dat wij morgen winnen staan we er weer een stuk beter voor in onze groep. Het is altijd lastig om te kunnen overwinteren op dit niveau.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *