Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

Davy Klaassen: ‘Niet eens met Schreuder zijn agrumenten’

Davy Klaassen is onder de nieuwe trainer Alfred Schreuder een reservespeler bij Ajax. En hier is de middenvelder niet blij mee. Hij vindt zelf dat hij in de basis hoort te starten bij de Amsterdammers. Hij is het dan ook niet eens met de redenen van Schreuder om hem te passeren.

In een interview met De Telegraaf geeft Klaassen aan waarom Schreuder niet voor hem kiest. “Hij kiest gewoon voor anderen, waar hij meer vertrouwen in heeft. En dat kan gewoon, hè. Een trainer stelt gewoon de elf spelers op die in zijn ogen de besten zijn. Ik moet gewoon zorgen dat ik erin kom.”

De Oranje-international is echter van mening dat hij absoluut moet spelen. “Ik vind dat ik moet spelen. Maar het zou ook raar zijn als ik dat niet zou vinden. Met zijn argumenten ben ik het niet eens. Maar dat zegt een speler die op de bank zit vaak. Of je moet naar een club zijn gegaan om de rol als twaalfde of dertiende man te krijgen. En dat ben ik niet. Daarom is het lastig. Maar ik ben positief ingesteld, geloof in mezelf en denk dat het wel goed komt. Dit is echter niet ideaal.”

Klaassen denkt zelf goed te weten hoe hij Ajax verder kan helpen. “Ik wil gewoon het elftal helpen, omdat ik een echte teamplayer ben. Ook als reserve probeer ik het team nu beter te maken. Hoe? Op de trainingen, met mijn invalbeurten en door met mijn medespelers te praten. Als je niet in het veld staat, is je invloed minder groot. Maar overal waar ik kan, probeer ik een positieve inbreng te hebben. Dat lukte met de 2-4 bij FC Volendam.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *