Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Xavi overweegt om Frenkie de Jong op nieuwe positie te zetten’

Zondag speelt FC Barcelona in La Liga een competitiewedstrijd tegen Celta de Vigo. En het zou goed kunnen dat trainer Xavi Hernandez, Frenkie de Jong op een nieuwe positie zal gaan zetten. Namelijk die van centrale verdediger.

De Jong liep gedurende de interlandperiode een hamstringblessure op en moest vervolgens de wedstrijden tegen Real Mallorca (0-1 winst) en Internazionale (1-0 verlies) aan zich voorbij laten gaan. De Oranje-international hervatte deze week de groepstraining en blijkt nu ook fit genoeg om weer wedstrijden te kunnen spelen.

Door de afwezigheid van Ronald Araújo, Jules Koundé en Andreas Christensen is de kans aanwezig dat De Jong tegen Celta de Vigo als verdediger wordt gebruikt. “Ja, hij kan daar spelen”, liet Xavi zich zaterdag tijdens een persmoment ontvallen. “We hebben hem in de voorbereiding op die positie getest en hij kan daar uit de voeten, maar we hebben ook alternatieven. Er zijn meer veelzijdige spelers, al klopt het dat het een optie is.”

Hoewel De Jong dit seizoen niet onbetwist is onder Xavi, vindt de trainer hem onmisbaar. “Hij verdeelt het spel, is niet zelfzuchtig, heeft veel loopvermogen, verliest weinig de bal, maakt ons spel dynamisch, kan op meerdere posities uit de voeten en is bijna altijd beschikbaar”, kreeg de middenvelder een mooi compliment van Xavi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *