Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

Mohamed Kudus ontkent dat hij weigerde door te trainen

Mohamed Kudus had aan het einde van de transferperiode zijn zinnen gezet op een transfer. Maar trainer Alfred Schreuder wilde hem niet kwijt en nu blijkt ook wel waarom. Inmiddels is de Ghanees de eerste spits bij de Amsterdammers.

“Er diende een kans aan en ik ging ervoor. Het was niet zo dat ik niet wilde trainen, maar ik ben een mens en had met veel te dealen in heel korte tijd. Het hoofdstuk is nu afgelopen en ik ben nog gewoon hier”, reageert Kudus tegenover de NOS op de transferperikelen aan het einde van de vorige periode. Destijds verscheen hij niet op de training, al nam Schreuder zijn pupil later in bescherming en vertelde dat die beslissing in goed overleg gemaakt was.

“Ik heb met de trainer gesproken”, bevestigde Kudus de lezing van zijn coach. “Dus ik weigerde niet echt te trainen, maar ik zat met psychische dingen. Het was heel belangrijk om alles goed op een rijtje te krijgen. En toen ben ik teruggekomen om te trainen en hard te werken.” Het leverde resultaat op, want tegen Rangers FC kwam Kudus voor het eerst in de spits te staan, om er voorlopig niet meer uit te verdwijnen.

Ook tegen Liverpool stond hij op het veld en dat was, nog los van zijn treffer, een bijzondere wedstrijd voor Kudus. “De eerste keer dat we tegen Liverpool speelden, raakte ik al na zes minuten geblesseerd. Nu twee jaar later stonden we opnieuw tegen Liverpool en heb ik de hele wedstrijd uitgspeeld. Dat was een opluchting na twee jaar geleden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *