Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

Schreuder tevreden: ‘Liverpool is een stapje verder’

Alfred Schreuder de trainer van Ajax zag zijn ploeg gisteren in de slotfase verliezen van Liverpool. Uit een corner verloren de Amsterdammers dan toch nog met 2-1 van de Engelse topclub. Met de nederlaag kon Schreuder dan ook wel leven, al hoopt hij dat Ajax wel de lessen meeneemt naar Amsterdam.

Schreuder vertelde bij Ziggo Sport dat hij al uitging van een zware wedstrijd. “Van tevoren zeiden we dat als we goed aan de bal zouden zijn, we een kans zouden maken. Maar zeker in de eerste helft waren we dat niet.” De oefenmeester constateerde dan ook dat Liverpool al een stap verder was dan Ajax. “Het is een andere druk en intensiteit dan we gewend waren. Liverpool is gewoon een topteam. Ze hebben nog meer intensiteit dan wij. Je hoopt een stapje verder te zijn, maar de realiteit is dat zij verder zijn dan wij. Dat is ook logisch.”

De Ajax-trainer zag dat Liverpool vooral in tempo beter was dan Ajax. “In de intensiteit wel, maar we kregen controle wanneer we goed waren aan de bal. Als het fysiek wordt, zijn zij bovenliggend. Dat wilde Liverpool graag. Liverpool kwam wel, dat resulteerde niet in kansen, maar in corners. Daaruit scoorden ze ook.”

Schreuder vond de nederlaag van zijn ploeg dan ook geen ramp. “Maar hier moeten we van leren. We zijn nog steeds in ontwikkeling. Er zitten meerdere jongens bij die dit soort wedstrijden niet gespeeld hebben. Voor hen is het hartstikke goed.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *