Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Ajax komt in de winter terug voor Odisseas Vlachodimos’

Ajax wist zich op het nippertje nog te versterken met de Argentijnse aanvaller Lucas Ocampos maar het lukte de Amsterdammers niet om ook Odisseas Vlachodimos op tijd naar Amsterdam te halen. De verwachting is dat ze in de winter terugkomen voor de speler van Benfica.

De Griekse doelman kwam, in tegenstelling tot Ocampos, echter niet vlak voor de deadline naar de Johan Cruijff ArenA. Ajax, Benfica en de Grieks international waren dan wel akkoord over een overgang, de Raad van Commissarissen ging opnieuw niet akkoord met een transfer.

Nadat de commissarissen een definitieve transfer van Ocampos blokkeerden, die twintig miljoen euro zou moeten kosten, ging het óók voor de komst van Vlachodimos liggen. De doelman van Benfica, die al jaren begeerd wordt door grotere clubs uit de topcompetities, lijkt echter niet van de verlanglijst te verdwijnen.

Ajax heeft met Remko Pasveer, Jay Gorter en Maarten Stekelenburg al drie doelmannen in huis. Daardoor lijkt het erop dat de RvC besloten heeft dat het niet verantwoord is om nóg een doelman aan te trekken, ook omdat Gorter niet tijdelijk mocht vertrekken van trainer Alfred Schreuder.

Ajax lijkt de hoop op de komst van de Grieks international echter niet op te geven. Met Pasveer en Stekelenburg heeft de club twee doelmannen van naam, maar ook twee sluitposten die zeer op leeftijd zijn. Gorter kreeg een kans in de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd, maar ging opzichtig in de fout tegen PSV en verloor zijn plek meteen aan Pasveer.

De ervaren doelman lijkt de eerste seizoenshelft nog het doel van de Amsterdammers te verdedigen. Ajax lijkt zich in de winterstop echter meteen weer te gaan melden in Lissabon om over de transfer van de Duitse Griek te kunnen praten. Vlachodimos ligt nog tot 2024 vast bij SL Benfica en heeft op dit moment een transferwaarde van 15 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *