Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

BREKEND: Ajax en Sevilla akkoord over transfer van Lucas Ocampos

Ajax en Sevilla hebben een akkoord bereikt over de transfersom voor Lucas Ocampos. Hier maakt Voetbal International melding van.

Ajax ging snel de transfermarkt op, nadat steeds duidelijker werd dat Antony de club zou verlaten. Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar probeerden eerst Hakim Ziyech terug te halen naar de Johan Cruijff ArenA, maar slaagde daar niet in. In de Premier League werd er ook gekeken naar Leon Bailey en Anwar El Ghazi. De keuze is echter gevallen op Ocampos.

De Zuid-Amerikaan was in grote lijnen al akkoord met Ajax. Nu zou de Nederlands kampioen en de Andalusiërs het eens zijn over een transfersom van zo’n twintig miljoen euro. Dat bedrag kan nog oplopen via bonussen. Ocampos had bij Sevilla nog een doorlopend contract tot medio 2024. In de zomer van 2020 was Ocampos volgens Transfermarkt nog vijftig euro miljoen waard, dat bedrag is in twee jaar tijd gezakt naar 25 miljoen. De rechtsbuiten speelde 135 officiële wedstrijden voor Sevilla, waarin hij 34 keer scoorde en vijftien assists gaf.

Eerder kwam hij uit voor Olympique Marseille, AC Milan, Genoa, AS Monaco en River Plate. Ocampos kwam vooralsnog tot tien interlands voor de Argentijnse nationale ploeg. Met de transfer hoopt hij zich in de kijker te spelen voor het aankomen WK in Qatar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *