Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

PSV’er de rest van het seizoen naar Sparta

Shurandy Sambo verruilt PSV voor Sparta. De Rotterdammers huren hem voor een seizoen van de Eindhovenaren. Hij werd begeerd door meerdere Eredivisie-clubs, zo toonden ook SC Cambuur en Vitesse interesse.

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft Sparta echter de concurrentie afgetroefd. Dat huurdeal is nog niet helemaal afgerond, maar volgens het medium gaat dat niet lang meer duren. Cambuur legde het naar verluidt af, omdat het een kunstgrasveld in Leeuwarden heeft liggen. Dit terwijl er op Het Kasteel weer op natuurgras gespeeld gaat worden.

In de voorbereiding kreeg Sambo de nodige minuten om zich te laten zien aan Ruud van Nistelrooij, die hem al goed kent vanuit Jong PSV. Een verhuur in de Eredivisie werd echter gezien als de beste optie. Philipp Mwene en Ki-Jana Hoever staan hoger in de pikorde, terwijl ook Jordan Teze als rechtervleugelverdediger uit de voeten kan. Als de laatste plooien zijn gladgestreken, zullen PSV en Sparta de transfer officieel maken. Sambo beschikt in Eindhoven nog over een verbintenis tot medio 2024.

Vorig jaar sloeg het noodlot al toe voor Sambo in augustus: door een zware blessure kwam hij heel het seizoen niet meer in actie. Een seizoen eerder maakte hij in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht zijn debuut voor de hoofdmacht van PSV. Voor de beloften speelde hij 44 duels in de Keuken Kampioen Divisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *