Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘United doet Frenkie de Jong een ultiem voorstel’

Frenkie de Jong staat op stip op nummer één om de gelederen te versterken van Manchester United. En daarom heeft de Engelse club hem een ultiem voorstel gedaan.

Het verhaal is inmiddels lang en breed bekend: United en Barcelona hebben een overeenkomst voor een transfer van 85 miljoen euro. De Jong zelf ligt op dit moment dwars: ondanks dat FC Barcelona hem liever kwijt dan rijk is, wil hij in Catalonië blijven en heeft hij voorlopig geen interesse in de ‘verplichte’ salarisverlaging die aan een langer verblijf in het Camp Nou-stadion kleeft.

Dat is volgens Spaanse en Engelse media ook niet de grootste dealbreaker. Dat is het achterstallige salaris dat Barcelona De Jong nog verschuldigd is. Dat zou een bedrag tussen de zeventien en de twintig miljoen euro zijn. Barcelona lijkt dat geld niet te willen betalen en zou De Jong een voorstel hebben gedaan van zeven miljoen euro.

Manchester United hoopt nu op een bijzondere manier te profiteren van deze onderhandelingen. Volgens Engelse media zijn The Red Devils bereid om het achterstallige salaris van FC Barcelona voor hun rekening te nemen op het moment dat De Jong voor een dienstverband op Old Trafford kiest.

Daardoor zou De Jong in één klap van alle conflicten af zijn: hij heeft zijn geld, Barcelona heeft de financiële ruimte die het nodig heeft voor de registratie van nieuwe spelers en de Jong…. De Jong moet nog steeds overtuigd worden om naar Manchester te verhuizen. Mocht dit óók niet lukken, dan lijkt er geen andere optie te zijn voor United én Barcelona om naar andere opties te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *