Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Devyne Rensch is het helemaal kwijt’

Journalist Valentijn Driessen vindt dat Devyne Rensch het bij Ajax helemaal kwijt is en dus niet goed functioneert als rechtsback. De Amsterdammers moeten zich dan ook zorgen maken. De negentienjarige verdediger was volgens de chef voetbal van De Telegraaf zaterdagavond de dissonant aan Amsterdamse zijde in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5).

Waar Ajax zich deze zomer op meerdere posities versterkte, werd er geen vervanger voor de naar Bayern M├╝nchen vertrokken Noussair Mazraoui aangetrokken. Rensch krijgt van trainer Alfred Schreuder de kans als rechtsback. “Ajax moet zich zeker zorgen maken”, zegt Driessen in een video-item van de krant. “Rensch blijkt als rechtsback toch niet te functioneren. Hij heeft er anderhalf jaar geleden goed gefunctioneerd, maar is het sindsdien helemaal kwijt. Hij is gewoon niet een echte rechtsback. In de jeugd heeft hij centraal gespeeld. Je ziet dat hij zowel verdedigend als aanvallend moeite heeft met de rechtsbackpositie. Gakpo was hem iedere keer te snel af en kon de voorzet geven. Ook in de combinatie met Antony loopt het niet.”

Ajax verloor de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 3-5. Volgens Driessen was PSV de verdiende winnaar. “PSV had de langste tijd de wedstrijd onder controle. In de beginfase rond de 1-0 van Ajax niet. Toen speelde Ajax heel goed, met gevarieerd en snel aanvalsspel en de druk erop. PSV had zowel aan het einde van de eerste helft als bijna de hele tweede helft de wedstrijd in handen. Ik heb niet echt het idee gehad, zelfs niet bij de 2-2, dat Ajax over PSV heen zou lopen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *