Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘PSV heeft geblunderd met de verkoop van deze speler’

Michal Sadilek en Lars Unnerstall spelen samen voor FC Twente maar waren eerst actief voor PSV. Sadilek snapt er helemaal niets van dat zijn oude werkgever de doelman zomaar heeft laten gaan.

Dit zegt hij in een onderhoud met Voetbal International. Hij gaat verder: “Hij is de beste keeper van Nederland. Hij was even de nummer 1 van PSV, toen kwam Schmidt, met een eigen idee over voetbal. Ik dacht dat het goed bij mij zou passen; gegenpressing, hoge intensiteit. Maar hij had lievere andere jongens. Gold ook voor Lars.”

“Een betere keeper dan Yvon Mvogo als je het mij vraagt”, vervolgt Sadílek. “Misschien niet qua opbouwen, maar is dat belangrijk als hij zo vaak de nul houdt?” Zelf kijkt hij niet om met wrok naar zijn oude club: “Als ik bij PSV langer op mijn eigen positie had mogen spelen, zou ik me ook op dat niveau staande hebben kunnen houden. Maar ik ben dankbaar voor de kansen die PSV me heeft gegeven.”

Volgens de Tsjech is het groepsgevoel beter in Enschede: “Vanaf dag één voelde het al anders dan bij PSV. Zo’n teamgevoel heb ik daar nooit meegemaakt. Elke speler was toch een ster. Meer ego, zeg maar. Dit is meer een vriendenteam. Ik kan met iedereen praten, durf alles te zeggen, hoef nooit bang te zijn dat een opmerking verkeerd valt. De jongens hebben me zo warm opgevangen. Op mijn tweede dag pakten we met een groepje spelers al een terrasje in de stad. Was zo gezellig. En we zijn het hele seizoen blijven afspreken met elkaar. Spontaan samen wat eten, wat drinken. Dat deden we niet bij PSV.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *