Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Ajax met Manchester United om de tafel over toptransfer’

Lisandro Martinez lijkt zijn zin te krijgen. Ajax gaat namelijk om de tafel met Manchester United om te praten over een transfer van de mandekker. Hij arriveerde in de zomer van 2019 in Amsterdam en veroverde tijdens zijn eerste seizoen in Amsterdam een basisplaats op het middenveld.

Een jaar later zat hij echter voornamelijk op de bank. In de tweede helft van het seizoen 2020/2021 knokte hij zich terug in de basis. Hij gaf zijn plekje vervolgens niet meer weg. Martínez was één van de uitblinkers bij Ajax in het afgelopen seizoen en werd door de achterban verkozen tot Speler van het Jaar. Maar nu dreigen de supporters afscheid te moeten nemen van één van hun favorieten.

Waar Martínez in eerste instantie nadrukkelijk in verband werd gebracht met Arsenal, lijkt nu toch vooral het Manchester United van Ten Hag de belangrijkste gedadigde om de Argentijn deze zomer naar Engeland te halen. Martínez zou Ajax enkel willen verruilen voor de Premier League en hoopt dat de nummer één van Nederland wil meewerken aan een transfer. Maar de Amsterdammers hielden voet bij stuk. Waar eerst een transfersom van vijftig miljoen euro genoeg leek te zijn, werd een bod van Manchester United van naar verluidt 45 miljoen euro vast en vijf miljoen aan bonussen van tafel geveegd.

Volgens Mike Verweij van De Telegraaf is Ajax wel bereid met Manchester United in gesprek te gaan over een transfer van de linksbenige verdediger, maar moeten de Engelsen wel minstens 55 miljoen euro neertellen. De regerend landskampioen van Nederland hoopt uiteindelijk een bedrag tussen de 55 en 60 miljoen euro over te houden aan de verkoop van Martínez, die in Amsterdam nog een contract heeft tot de zomer van 2025. Mocht United overstag gaan, maakt Ajax een flinke winst op de Argentijn. De hoofdstedelingen telden drie jaar geleden immers ‘slechts’ zeven miljoen euro voor hem neer. 118 wedstrijden later is hij volgens Ajax bijna het tienvoudige waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *