Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

Van Nistelrooy: ‘Wij gaan de vruchten plukken van Xavi Simons’

PSV-trainer Ruud van Nistelrooy is in zijn nopjes met de komst van Xavi Simons. Op de training maakt de middenvelder een goede indruk, zegt de oefenmeester. Hij tekende eerder deze week een contract tot medio 2027.

“Hij maakte een frisse en scherpe indruk op de training. Hij beweegt zich heel rustig in de groep, kent een aantal jongens van de Oranje-selecties en is natuurlijk een bekende speler voor iedereen”, zegt Van Nistelrooij na afloop van het gelijke spel tegen Cercle, opgetekend door De Telegraaf. “Hoewel hij heel jong is, is hij al heel ver in zijn benadering van het prof zijn. Ik ken een aantal jongens bij Paris Saint-Germain, die ik heb kunnen vragen naar hoe hij is en ik hoorde niets dan goeds. Ook van de bondscoach van de nationale jeugdteams.”

Tot dusver speelde Simons pas elf wedstrijden op het hoogste niveau. Toch is hij met zijn negentien jaar al een speler die zich internationaal op de kaart heeft gezet. Van Nistelrooij vreest niet dat de middenvelder dat als een last ziet. “We hebben heel goed afgestemd waar hij nu staat en op welke manier we hem willen gebruiken en hoe hij zijn ontwikkeling gaat inzetten”, zegt hij. “Op zijn leeftijd heeft hij al veel meegemaakt en is hij erg bekend, maar ik denk dat wij een heel jonge en talentvolle speler gaan doorontwikkelen en dat we daar de vruchten van gaan plukken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *