Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Ajax ziet miljoenenaankoop weer terugkeren’

In 2018 haalde Ajax de aanvaller Hassané Bande op bij KV Mechelen. De Amsterdammers betaalde ruim acht miljoen euro voor de vleugelaanvaller maar een succes werd het nooit. Hij raakte snel geblesseerd en toen hij was hersteld kwam hij nooit meer aan de bak in het team van trainer Erik ten Hag.

Het afgelopen seizoen werd Bandé verhuurd aan het Kroatische NK Istra; die club meldt nu dat Bandé in de zomer terug gaat keren bij zijn eigenlijke broodheer Ajax. Voor Istra was Bandé goed voor zeven goals en twee assists in 28 optredens.

Istra licht de optie tot koop niet, maar het is nog de vraag of Bandé ooit nog terugkeert in de Johan Cruijff ArenA. Een tijdje terug uitte hij immers nog zijn onvrede over de handelswijze van Ajax,in gesprek met Ajax Showtime: “De manier waarop de dingen nu gaan, denk ik dat Ajax geen toekomst meer in mij ziet. Ik had op voorhand ook niet verwacht dat ze iets zouden zeggen.”

Die blessure heeft veel tijd gekost. Het probleem is Ajax en niet ikzelf. Nadat ik hersteld was, hebben ze mij niet geholpen om weer te gaan spelen. Ik heb geen kans gekregen om mezelf te laten zien. Het is niet mijn fout”, zei Bandé zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *