Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘De Kromme’ blij met AS Roma als tegenstander

Feyenoord treft in de finale van de Conference League het AS Roma van coach Jose Mourinho. En clubicoon Willem van Hanegem ziet deze opponent wel zitten. Dit schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

‘Ik ben blij met AS Roma als tegenstander’, begon Van Hanegem. ‘Niet omdat Feyenoord daar wel even overheen loopt, want dat is natuurlijk niet zo. Maar wel omdat het een echte club is. In de jaren tachtig onder de Zweed Nils Liedholm hadden ze een prachtige ploeg die ik op de voet probeerde te volgen.’

Gaat het over het huidige Roma, dan gaat het uiteraard al snel over José Mourinho. ‘Ik weet dat veel mensen in de voetballerij hem graag op zijn gezicht zien gaan als trainer. Ik heb dat nooit gehad. Ik vond het een aardige gozer toen ik hem eens ontmoette in De Kuip. Ik erger me altijd aan het feit dat zijn gedrag wordt veroordeeld, terwijl de bewierookte Pep Guardiola zich wel als een malloot mag gedragen.’

Wat betreft Mourinho als tegenstander, verwacht Van Hanegem hoe dan ook een lastig karwei voor Feyenoord. ‘Mourinho heeft de laatste jaren niet veel gewonnen, dat klopt. Maar hij heeft in zijn carrière veel wél gewonnen. Ook tegen het Bayern van Louis van Gaal en tegen het Ajax van Peter Bosz. Zijn spelers zijn gek op hem, dat hoor je al jaren.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *