Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Erik ten Hag staat helse klus te wachten in Manchester’

Manchester United ging gisteren met 4-0 onderuit tegen de aartsrivaal Liverpool. Ze waren totaal kansloos en de Britse media spreken van een totale puinhoop. Manager Ralf Rangnick sprak van een beschamende avond.

“Beschamend en vernederend”, zo sprak United-manager Rangnick na afloop van de wedstrijd over de wanprestatie van zijn ploeg. De Duitse oefenmeester besefte dat er een enorme klus wacht komende zomer waarin veel transfers moeten gaan plaatsvinden. ”Als je kijkt naar de omvang waarmee dit team opnieuw moet worden opgebouwd is het niet voldoende om drie of vier nieuwe spelers binnen te halen. Je hebt meer spelers nodig, zeker als je er rekening mee houdt dat sommige spelers hier volgend jaar niet meer zullen spelen.”

De BBC ziet komend seizoen dan ook een enorme uitdaging voor Ajax-trainer Erik ten Hag. “De komst van Ten Hag zou een reden tot feest moeten zijn, maar in plaats daarvan zal medelijden de overheersende emotie zijn als de Nederlander door de poorten van Old Trafford komt lopen. Ten Hag treft een nog problematischere situatie aan dan Jürgen Klopp in 2015 bij Liverpool. Klopp trof in elk geval nog een uniforme kleedkamer aan zonder spelers die zichzelf beter vonden dan ze waren.” Het Britse medium ziet liever nog vandaag dan morgen dat de komst van Ten Hag bevestigt wordt, al ziet men ook dat de Ajax-trainer flink moet gaan puinruimen. “Veel succes, Erik. Wát een klus is dit voor de manager die zijn eerste Premier League-club gaat coachen. Als Ten Hag de moed heeft kunnen verzamelen om naar deze horrorshow te kijken, ziet hij dat hij leiders moet zien te vinden. Ten Hag zal de gelukswensen meer dan nodig hebben om deze troep op te ruimen.”

Ook bij Sky Sports kraakte voormalig United-speler Roy Keane het beleid van de club. “Er is een nieuwe manager nodig, nieuwe spelers. Het is nu zo triest om te zien. Het is niet meer de club waarvoor ik speelde. Ik zie geen strijdlustig team, ik zie geen trots. Het is zo treurig om dit team te zien spelen.” Zijn mede-analist en voormalig ploeggenoot Gary Neville sloot zich aan bij de kritiek. “Het stadion valt uit elkaar, het trainingscomplex is kwalitatief ingehaald door dat van andere clubs en de eigenaren halen 30 miljoen per jaar uit de club terwijl de club eigenlijk investeringen nodig heeft.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *