Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Ajax wil Alfred Schreuder halen als vervanger van Ten Hag’

Alfred Schreuder is in beeld om Erik ten Hag op te volgen bij Ajax. Laatstgenoemde staat voor een dienstverband bij Manchester United na de zomer. Schreuder zou hoog op lijstje genoteerd staan van de Amsterdammers.

Hij heeft in België een lopende verbintenis tot de zomer van 2023, maar in zijn contract is een vaste afkoopsom opgenomen, meldt De Telegraaf. Ajax kan hem voor 1,5 miljoen euro ophalen bij Club Brugge. De 49-jarige trainer wordt bij Ajax gezien als een logische opvolger van Ten Hag. VI noemt hem de ’topkandidaat’.

Het zou voor Feyenoord onbespreekbaar zijn om Arne Slot naar Amsterdam te halen. Rond de overstap van Steven Berghuis van Rotterdam naar Amsterdam, met alle vervelende gevolgen van dien, is het waarschijnlijk dat Ajax ook eerst andere opties onderzoekt, klinkt het.

Rond Peter Bosz, die ook genoemd wordt in het Amsterdamse kamp, heersen twijfels. Allereerst gezien het vertrouwen dat hij nog altijd geniet bij Olympique Lyon, maar ook de manier waarop hij in 2017 is vertrokken bij Ajax. Na de verloren Europa League-finale had de geboren Apeldoorner een aanvaring met Dennis Bergkamp en Edwin van der Sar.

Schreuder was onder Ten Hag al assistent-trainer bij Ajax. Door zijn gevarieerde trainingen werd zijn werk door spelers als prettig ervaren, schrijft De Telegraaf. Na het successeizoen van 2018/2019 koos Schreuder voor een kans als hoofdtrainer bij Hoffenheim. Naderhand was hij de rechterhand van Ronald Koeman bij FC Barcelona en sinds januari staat hij bij Club Brugge voor de groep.

Het is al langer duidelijk dat Ten Hag bezig is aan zijn laatste weken als trainer van Ajax. De tukker wordt waarschijnlijk deze week gepresenteerd door Manchester United, waar hij na dit seizoen aan de slag gaat als opvolger van interim-manager Ralf Rangnick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *