Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Ron Jans moet Erik ten Hag gaan opvolgen bij Ajax’

David Endt ziet in Ron Jans een goede kandidaat om Erik ten Hag op te volgen bij Ajax. De Amsterdammers moeten zeer waarschijnlijk opzoek naar een nieuwe trainer om dat Ten Hag hoogstwaarschijnlijk naar Manchester United zal vertrekken. Jans presteert dit seizoen naar behoren met FC Twente en maakt een goede indruk op Endt, die van 1997 tot 2013 werkte als teammanager van Ajax.

In de zoektocht naar een opvolger van Ten Hag worden doorgaans slechts enkele namen genoemd. Analisten wijzen naar met name naar Peter Bosz (Olympique Lyon), Alfred Schreuder (Club Brugge) en Arne Slot (Feyenoord), terwijl John Heitinga (Jong Ajax) in beeld kan komen als de clubleiding de voorkeur geeft aan een interne oplossing. “Johnny Heitinga is inmiddels John geworden”, vertelt Endt aan Voetbalzone. “Hij is volwassen geworden en heeft veel leergeld betaald, maar ik denk dat hij nog één of twee jaar nodig heeft. Misschien doet hij er goed aan om zich bij een andere club nog verder te verrijken in het vakmanschap.”

Zelf zou Endt een belletje wagen naar Jans, die met Twente op de vierde plek staat in de Eredivisie. “Ik ben altijd gecharmeerd geweest van de présence, de kwaliteit en de menselijke waarden van Ron Jans. Hij doet het niet per ongeluk heel goed bij FC Twente. Hij maakt stappen, maakt spelers beter en heeft een idee in zijn hoofd. Het ligt misschien niet voor de hand voor de gemiddelde Nederlandse voetbalkijker, maar ik zou hem daar graag aan het werk willen zien. Dan kan hij zijn eigen idealen misschien wel waarmaken. Die worden nu altijd geremd door bijvoorbeeld een gebrek aan financiële mogelijkheden bij de clubs waar hij traint.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *