Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Feyenoord is eindelijk weer leuk om naar te kijken’

Feyenoord kan zich vanavond plaatsen voor de halve finales van de Conference League. En als ervaringsdeskundige weet Pierre van Hooijdonk wat dit allemaal zal gaan losmaken in Rotterdam. In 2002 won hij de Europa League in een finale tegen Borussia Dortmund.

Het huidige Feyenoord moet na een 3-3 gelijkspel winnen in Tsjechië van Slavia Praag om een plek in de halve finales te bereiken. “Het kan ook een prachtige beloning zijn voor de ontwikkeling van dit team. Want dat is een gegeven: dit Feyenoord is eindelijk weer leuk om naar te kijken”, stelt Van Hooijdonk tegenover het Algemeen Dagblad.

“Zo negatief als ik was over het spel van de laatste jaren, zo positief ben ik nu”, vervolgt een lyrische Van Hooijdonk over de speelwijze van Arne Slot. “Als een echte titelfavoriet heb ik Feyenoord nooit beschouwd, maar deze Europese tournee kan het seizoen heel mooi gaan maken. Mochten ze de halve finale halen, dan wordt het ongetwijfeld een onvergetelijke avond in De Kuip.”

In 2002 zegevierde de Stadionclub in de kwartfinales tegen PSV, om vervolgens de finale tegen Dortmund ook in de eigen Kuip te spelen. “Die lichtmasten, die donkere tribunes, het kabaal: het blijft een geweldige belevenis. Ja, ik kan wel zeggen dat die Europese avonden in 2002 mijn leven hebben veranderd. Deze spelers kunnen dat nu ook gaan beleven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *