Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘KNVB moet zo snel mogelijk contact opnemen met Ronald Koeman’

De KNVB zou er goed aan doen om Ronald Koeman zo snel mogelijk vast te leggen als bondscoach na het WK in Qatar. Dit is de opvatting van analist en presentator Hans Kraay Junior. Koeman zit momenteel zonder club nadat hij werd ontslagen bij FC Barcelona.

“Louis van Gaal gaat absoluut stoppen na Qatar”, opent Kraay junior in het ochtendprogramma van ESPN. “En ik zou, als dat nog niet gebeurd is, dat denk ik niet, want alles lekt uit in deze jungle. Ik zou als ik de KNVB was zo snel mogelijk contact opnemen met Ronald Koeman. Want die heeft het fantastisch gedaan en staat er goed op bij de spelers. Het is net als Van Gaal een baas die boven de partijen kan staan. Waarom zou je niet alles in het werk stellen om hem zo snel mogelijk vast te leggen? Dan kan je zeggen: ‘Dat zal misschien Van Gaal niet leuk vinden’. Dat zal Van Gaal niks interesseren, want hij gaat gaat naar Qatar en daarna hebben wij een baas nodig in het vervolg”, kijkt de analist alvast vooruit naar de toekomst van Oranje.

“Ik zou zo snel mogelijk Ronald Koeman proberen vast te leggen, voordat hij straks ergens een geweldige aanbieding krijgt en dat je hem niet meer vast kan leggen. Dus ik zou dat een goede zet vinden”, voegt Kraay junior daaraan toe. Tafelgenoot Marciano Vink ziet in Koeman een mogelijke kandidaat voor PSV, waar Roger Schmidt na afloop van dit seizoen vertrekt. “Zou hij dan niet een kandidaat zijn bij PSV?”, vraagt de oud-speler zich af. “En dan het laatste stukje van de opleiding van Ruud van Nistelrooij onder Koeman”, verwijst Vink naar de trainer van Jong PSV, die zelf al heeft aangegeven niet Schmidt te willen opvolgen volgend seizoen.

Vink vraagt zich af wie binnen de KNVB de eerste contacten zou moeten leggen met Koeman, daar directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma in juni vertrekt bij de voetbalbond. “Marianne van Leeuwen?”, doelt Kraay junior op de directeur betaald voetbal van de KNVB. Presentatrice Fresia CousiƱo Arias werpt op dat Van Leeuwen niet over het technisch gedeelte gaat. “Dus we hebben helemaal niemand bij de KNVB? Nou ja, dan kan Koeman ook niet benaderd worden”, antwoordt Kraay junior met een kwinkslag. “Er zal toch wel iemand daar iets te zeggen hebben?”, Vink voegt nog toe dat het vreemd zou zijn als Hoogma de opvolger van Van Gaal zou aanstellen, nu de bestuurder over enkele maanden zelf ook vertrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *