Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

De Kromme kritisch op keuze van Arne Slot bij Feyenoord

Clubicoon Willem van Hanegem vindt het onzin dat Feyenoord de landstitel al uit haar hoofd heeft gezet. Wel beseft hij dat de nederlaag van gisteren tegen AZ een flinke tegenvaller is maar hij vlakt ze nog niet uit voor het kampioenschap. Hij vindt dat trainer Arne Slot deels verantwoordelijk is voor de nederlaag.

De oefenmeester koos ervoor om tegen AZ met een gewijzigde basiself aan te treden. ‘Owen Wijndal kreeg deze wedstrijd niet Alireza Jahanbakhsh als rechterspits tegenover zich, maar Jens Toornstra. Ik heb geen idee waarom. Dat gaf AZ vast een gevoel dat Feyenoord er niet gerust op was, want ze pasten zich aan. Terwijl ik juist vooraf angst bij AZ proefde. Ze waren bang voor Feyenoord’, aldus Van Hanegem in zijn column bij het Algemeen Dagblad.

‘Toornstra trok vanaf het eerste moment ver naar binnen, maar het leverde geen enkel gevaar op. En Wijndal bleef ook met Toornstra tegenover zich lekker opkomen’, vond Van Hanegem, die Luis Sinisterra als gevaarlijkste speler noemde. ‘Maar Feyenoord slaagde er totaal niet in om hem de ruimte die hij nodig heeft te geven. Alles trok maar naar zijn linkerkant, het leek wel een mierenhoop aan die kant.’

Van Hanegem denkt dat de titelstrijd na de nederlaag van Ajax bij Go Ahead Eagles niet ineens weer geopend is. ‘De nederlaag van Feyenoord is wel een dure, want AZ kan zomaar plek drie nog gaan pakken. Aan de andere kant: ze verloren ook bij FC Utrecht en Vitesse, ze wonnen niet bij FC Twente.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *