Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

Weinig kans op definitieve transfer Guus Til naar Feyenoord

Het huwelijk tussen Feyenoord en Guus Til is vooralsnog succesvol te noemen. Hij wordt gehuurd van Spartak Moskou maar de kans op een permanente overgang lijkt moeilijk te worden. Dit heeft TD Frank Arnesen bevestigt.

De oud-speler van AZ is in no-time enorm populair gewonnen bij de Rotterdamse achterban. Het zou dan ook niet onlogisch zijn als Feyenoord de vrolijke Amsterdammer langer aan zich gaat proberen te binden. De Oranje-international wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Spartak Moskou. Toch laat technisch directeur Frank Arnesen doorschemeren dat het een lastig verhaal wordt. “Hoe beter Guus het doet, hoe kleiner de kans wordt dat we hem kunnen houden”, vertelt hij tegenover RTV Rijnmond.

“Hij gaat uiteindelijk terug naar Moskou, zo is dat afgesproken tussen de drie betrokken partijen. Dat zijn Spartak, Til zelf en Feyenoord.” Arnesen wil geen valse verwachtingen scheppen richting de Feyenoord-aanhang. “Daar doen we ook niet moeilijk over. We zijn heel blij met de deal zoals die er nu is, dat wij hem hebben kunnen halen, in onze parameter van geld. Hij heeft in Moskou een salaris waar Feyenoord niet in de buurt van kan komen. Dat heeft hij ook verdiend nadat hij het zo goed heeft gedaan bij AZ.”

Spartak Moskou betaalde in 2019 een slordige achttien miljoen euro aan de Alkmaarders voor de diensten van Til. In Rusland is het geen succes geworden voor de middenvelder, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan Bundesliga-club Freiburg. Ook daar wist hij geen potten te breken. Dat is in Rotterdam wel anders: daar staat de teller inmiddels op dertien wedstrijden en elf treffers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *