Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

Steven Berghuis: ‘Ik vecht zoals alle spelers doen’

Steven Berghuis begint steeds beter in vorm te komen bij zijn nieuwe club Ajax. Door een blessure van Davy Klaassen speelt hij de laatste weken op de nummer tien positie en sindsdien regent het goals en assists. Nu is de middenvelder weer fit, waardoor de concurrentiestrijd losbarst. Berghuis rekent zich dan ook nog niet rijk.

“Ik vecht net zoals alle selectiespelers voor mijn plek. Je hoopt belangrijk te zijn voor het team. Om samen iets te bereiken, heb je een goed elftal nodig. Met de ambities die Ajax heeft, lopen er op elke positie twee, drie spelers van een heel hoog niveau. Het betekent dat je continu aan moet staan en moet presteren. Het is iets gezonds en dat hebben we ook nodig om tot mooie dingen te komen”, vertelt Berghuis voor de camera van Ajax TV.

Berghuis maakte deze zomer de overstap van Feyenoord naar Ajax. Hij voelt zich snel thuis in Amsterdam. “Qua wonen et cetera ging het heel makkelijk. Ik kende al redelijk veel jongens in deze selectie, dus je weet al wie iedereen is. Ik heb vooral fysiek stappen moeten maken in het begin. Nu zie je dat ik me super voelt als je meegaat in het tempo van drie wedstrijden in een week”, aldus de voetballer, die uitkijkt naar de Champions League-wedstrijd tegen Besiktas.

Tegen Sporting Portugal scoorde hij tijdens de masterclass. Het duel eindigde in een knappe 1-5 overwinning. “Er kwam veel bij me los. Het was mijn eerste goal voor Ajax en dat in de Champions League, het podium waarop je wilt spelen. Daar lopen de allerbesten en dat is wat ik wil als voetballer”, besluit de international van het Nederlands elftal ambitieus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *