Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Frenkie de Jong krijgt wake-up call bij FC Barcelona’

Frenkie de Jong moet zich meer laten gelden bij FC Barcelona. Dit is de mening van analist Ruud Gullit. Afgelopen weekend was hij geschorst tegen Levante en Gullit zag het team renderen.

‘Hij is een fantastische speler, maar we mogen en moeten meer eisen. Ik lees vaak dat hij niet op de goede positie staat of de verkeerde spelers om hem heen heeft. Het is bijna nooit De Jongs schuld dat hij te weinig laat zien. Met een dergelijke benadering, bescherming bijna, word je niet beter. De lat moet omhoog’, schrijft de oud-international in De Telegraaf over Frenkie.

‘Te veel speelt hij als postbode. Dan komt hij de bal halen bij z’n verdedigers, gaat lopen en geeft hem keurig af. Te mager voor iemand met zijn kwaliteiten.’ Ook het aantal gemaakte doelpunten is volgens Gullit onvoldoende. ‘Natuurlijk bezit De Jong alle kwaliteiten om het spel te bepalen op het middenveld bij FC Barcelona. Vandaar de aanzwellende kritiek. Als een speler de kwaliteiten niet heeft, dan maak je je daar niet druk om, maar dat is juist niet aan de orde.’

Volgens hem is het feit dat FC Barcelona afgelopen weekend met 3-0 won van Levante reden voor De Jong om zich meer te laten zien de komende tijd. ‘Als je ploeg z’n beste wedstrijd afwerkt terwijl je afwezig bent vanwege een schorsing, dan geeft dat geen lekker gevoel’, weet Gullit, die benieuwd is naar de reactie van hem. ‘Woensdag tegen Benfica gaan we zien of hij de kritiek oppikt.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *