Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

Afellay heeft advies voor Overmars: ‘Geef hem wat meer salaris’

Analist en voormalig voetballer Ibrahim Afellay vindt dat Marc Overmars wat meer moet toegeven in de contractonderhandelingen met Noussair Mazraoui. De club en speler zijn al langere tijd in gesprek over de toekomst, maar hebben vooralsnog geen overeenstemming bereikt over een nieuwe verbintenis. De salariseisen van de rechtsachter vormen vooralsnog een onoverkomelijk struikelblok.

Komt Ajax er niet uit met Mazraoui, dan verlaat het jeugdexponent komende zomer transfervrij de Johan Cruijff ArenA. “Mazraoui is een speler die op dit moment écht goed bezig is. Ook voor zijn blessure was hij heel erg goed bezig. Het is doodzonde dat hij er zo lang uit is geweest. Als je ziet met wat voor drive die jongen speelt… hij is overal”, aldus Afellay bij NOS Studio Voetbal.

Afellay raadt Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, aan om water bij de wijn te doen. “Ze hebben nu ook weer zoveel miljoenen aan inkomsten van de Champions League. Als je weer een Gravenberch of goede rechtsback wilt kopen, moet je ook miljoenen investeren. Geef die jongens wat extra salaris. Dan heb je voor de komende jaren topspelers in je selectie zitten”, gaat hij verder. “Hij valt heel goed in het puzzelstukje. Rensch is gekomen, maar hij is nog een talent. Van hem moet je maar afwachten hoe hij zich op de lange termijn gaat ontwikkelen.”

Theo Janssen is niet dezelfde mening toegedaan als Afellay. “Mazraoui is goed, maar zo goed is hij nou ook weer niet toch? Ik vind het een bruikbare speler en hij doet het prima. Maar Rensch kan hem gewoon opvolgen, daar ben ik van overtuigd. Als zo’n jongen een miljoen verdient, moet hij heel blij zijn. Als rechtsback van Ajax een miljoen verdienen, dan moet je gewoon in je handjes knijpen denk ik.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *