Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

Aad de Mos kritisch op PSV: ‘Zelfs Volendam beheerst dat beter’

PSV verloor afgelopen weekend met 2-1 op bezoek bij Willem II. Hierdoor staan ze nu vier punten achter in de competitie op Ajax. Analist en voormalig voetbaltrainer merkt een structureel probleem op bij PSV. Volgens de trainer in ruste ontbeert het de ploeg van Roger Schmidt aan ‘gif’.

De Mos zag zaterdag ‘opnieuw geen leiders in het veld’ bij PSV. “En de spelers werden ook niet kwaad op elkaar. In zo’n wedstrijd moet je een beetje gif tonen en de teleurstelling op elkaar af reageren om wat scherper te worden. Het moet niet alleen van de trainer komen”, aldus De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad.

Volgens De Mos speelde PSV met de Olympische gedachte (meedoen is belangrijker dan winnen) tegen Willem II. “Het leek nu op een gezellig uitje naar Tilburg. Er wordt gezegd: we hebben goed gespeeld en de cijfers zijn goed. Maar je haalt geen punten en dat is al vaak gebeurd. Tegen Feyenoord en Benfica werd het goedgepraat. Er zijn bepaalde wedstrijden in de reeks die je er gewoon uit moet slepen. Het wordt nu structureel dat PSV het met deze selectie niet kan.”

Roger Schmidt heeft slechts één manier waarop hij PSV probeert te laten spelen, zegt De Mos. “Dat hoor je ook van de spelers: de eerste bal moet zo snel mogelijk vooruit en het is altijd lopen. Er ontbreekt natuurlijk een bepaald structureel positiespel zoals Ajax dat wel beheerst. En zelfs ook ploegen die wat lager staan. Zelfs Go Ahead beheerst het beter dan PSV. Volendam vorig jaar beheerste het ook veel beter. PSV heeft maar één plan, dat is plan A.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *