Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Steven Berghuis moet vrezen voor domper bij Ajax’

Steven Berghuis is deze zomer door Ajax aangetrokken om te concurren met de Braziliaan Antony. De veelbesproken Ajax-aanwinst zou daarbij in het nadeel kunnen zijn.

Dankzij de Olympische absentie van Antony is Berghuis sowieso voorlopig basisspeler. Het Parool bericht: “Maar wanneer Antony terugkeert, lijkt er een interessante concurrentiestrijd te zullen komen voor minuten op rechts. Berghuis moet in Amsterdam zorgen voor de creativiteit, risicovolle passing en voorzetten die ontbraken sinds het vertrek van Hakim Ziyech.”

“Maar”, zo vervolgt het Amsterdamse medium, “het is de vraag of de voorhoede Berghuis-Haller-Tadic genoeg verticale snelheid bezit voor het dynamische aanvalsspel dat Ten Hag voor ogen heeft. Zo niet, dan biedt de pijlsnelle Antony uitkomst. Vorig seizoen gaf Antony weinig aanleiding tot twijfels over zijn torenhoge potentie. De soms wat felle kritiek op de 21-jarige Braziliaan leek vooral te komen door het recordbedrag dat Ajax voor hem betaalde. Wel laten de cijfers zien dat Antony na de winterstop wat vermoeid was.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *