Fultimateteam

De Game en Voetbalnieuws voor jou!

‘Schalke wil nog een jaar door met Klaas-Jan Huntelaar’

Schalke 04 zal dit seizoen vrijwel zeker degraderen uit de Bundesliga maar toch zouden ze graag door willen gaan met spits Klaas-Jan Huntelaar.

Huntelaar kondigde in december als speler van Ajax aan dat hij na dit seizoen stopt, maar vervolgens besloot hij nog wel zijn oude liefde Schalke te helpen in de strijd tegen degradatie. Door blessureleed kwam de 76-voudig Oranje-international nog nauwelijks aan spelen toe, maar zaterdag was hij bij zijn eerste basisplaats wel meteen trefzeker tegen Bayer Leverkusen (2-1 nederlaag).

Desondanks lijkt degradatie onafwendbaar voor Schalke en de kans is daarom groot dat Matthew Hoppe vertrekt. Technisch directeur Peter Knäbel is al op zoek naar een nieuwe spits met wie de club zo snel mogelijk kan terugkeren naar het hoogste niveau. Hij ziet daarvoor twee opties: Simon Terodde van Hamburger SV én Huntelaar, die in augustus zijn 38ste verjaardag viert, aldus BILD.

De Nederlander laat zien dat hij zowel binnen als buiten de lijnen nog van waarde kan zijn voor Schalke, maar punt van zorg is wel zijn blessuregevoeligheid. Als hij de rest van het seizoen fit blijft, dan hoopt Schalke hem ervan te overtuigen om zijn pensioen uit te stellen. Wel zou de goaltjesdief op het tweede niveau genoegen moeten nemen met een salaris van minder dan een miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *